Otvoren Biciklistički pleternički cvijet



NASLOVNA | DOGAĐAJI

01.06.2017.


Otvoren Biciklistički pleternički cvijet


Biciklistički pleternički cvijet projekt je uspostavljanja biciklističkih staza u obliku cvijeta, sa popratnom infrastrukturom te obukom malih biciklističkih vozača!

Udruga Pleternički čoraci od svog osnutka pokušava riješiti problem lokalne zajednice, oživljujući zanimljive i atraktivne priče. Upravo na tom tragu, uređuju izletišta na području lokalna samouprave uzmrežujući i aktivirajući lokalno stanovništvo te razne donator sa područja. Kroz to su uvidjeli problem – nedostatak infrastrukture za bicikliste, jer upravo kroz uređena izletišta kroz protekle projekte, vidljiv je sve veći protok biciklista koji navraćaju u Grad Pleternicu. Kada dođu u Grad, nepostoji adekvatno prihvatilište za njih. Nema parking, označenih ruta te mjesta gdje mogu parkirati bicikli. Upravo projekt BPC – biciklistički pleternički cvijet, rješio je taj problem.

Kroz snimanje 2 nove “latice” uz postojeće biciklističke staze stvorila se baza staza koja pokriva sva područja biciklističkim rutama. Također, adekvatnim označavanjem, isto se stavilo u funkciju. Uz to, u Gradu su na glavnim mjestima (vrtić, škola, knjižnica, centar, svetište i sl.), postavljeni parkinzi za bicikle. Također, na stazi su uređena odmorišta, sa opremom za popravak bicikla, pitkom vodom te također dostupnim kartama. U konačnici, kako bi se osvjestili ljudi o važnosti bicikliranja te sigurne vožnje, obučena su djeca osnovne škole i predškolci o sigurnoj vožnji biciklom, prvo na poligonu za sigurnu vožnju koji je u vtiću napravljen prije 2 godine, te zatim na trenažeru a u konačnici i u Gradu.

Završna manifestacija održana je u obliku mini dječje biciklijade, koja je privukla pažnju djece, ali i roditelja, bake i djedova te tako proširila primjer dobre prakse na cijelu okolinu.

<<-- 139
140 -->>