Hrvatska najpoželjnije odredište u svijetu prema Googleovim podacima



NASLOVNA |

22.08.2016.


Hrvatska najpoželjnije odredište u svijetu prema Googleovim podacima


Hrvatska je najpoželjnije odredište u svijetu prema analizama Googleovih podataka, prenio je u srijedu na web stranicama britanski The Telegraph, ustvrdivši u članku pod nazivom "Gdje svijet želi ići na godišnji odmor", uz fotografije iz Hrvatske, da "svi žele posjetiti Hrvatsku".

Napominjući u članku kako se takva pozicija Hrvatske nametnula iz analize s web stranice teflSearch, na kojoj su u zadnjih godinu dana ljudi iz 80 zemalja izražavali želje gdje bi najradije proveli odmor, autor i urednik Telegrapha Oliver Smith ističe da se na Hrvatsku odnosi najveći postotak pretraživanja svjetskih destinacija za putovanja, odnosno 2,71 posto.

Slijedi Grčka s 2,54 posto, Turska i Tajland sa po 2,47 posto, Španjolska s 1,99 posto, Italija s 1,9 posto, Kuba s 1,85 posto, Portugal s 1,66 posto te Malta s 1,65 posto.

Zanimljivim pritom smatra da je SAD s 1,65 posto (slično kao Malta), na 10. mjestu najpoželjnijih odredišta, dok Francuske, koja je najposjećenija zemlja svijeta, u prvih deset nema, kao i što su u prvih deset (osim SAD-a) zapravo zemlje u kojima su vruća ljeta, fantastične plaže i drugi dobri uvjeti za odmor, među kojima je jedan od važnijih dobar odnos cijene i kvalitete.

Podaci teflSearch-a pokazuju i želje među pojedinim nacionalnostima, pa tako i Hrvata za odmorom te su se uz pitanje "a gdje žele putovati građani zemlje koji žive u savršenoj turističkoj destinaciji?" u tom smislu na prvo mjesto 'smjestili' Maldivi, koje slijede Tajland i Malta. Među prvih deset zemalja gdje hrvatski građani žele na odmor su još Kuba, Grčka, Tunis, Crna Gora, Turska, Maroko i Mauricijus.

Jedan od najvažnijih ciljeva hrvatskog turizma, a definiran u Strategiji razvoja turizma do 2020. je da Hrvatska do te godine uđe među 20 najjačih odnosno najpoželjnijh turističkih zemalja u svijetu, a ako se nastave ostvarivati predviđanja, i bilježiti dobri rezultati te trendovi kao iz ovog i brojnih drugih istraživanja realno je da se taj cilj i ostvari. (Hina/FaH)

vijest: mint.hr

<<-- 205
206 -->>