Slavonska polja lavande



NASLOVNA |

17.08.2016.


Slavonska polja lavande


Poželiš li se izgubiti u ljubičastom polju, uroniti u opojni miris mira i spokoja, prošetati lakim koracima poput leta pčelice između grmića... dođi u čarobno Slavonsko polje lavande. Razbij predrasudu da je lavanda nešto što viđaš uz odsjaj morske obale, nešto čija se boja spaja samo s obalom i plavetnilom mora.

Prava slavonska lavanda, polje u kojem se možeš izgubiti, u kojem možeš ubrati vlastiti stručak ovog opojnog cvijeta i napraviti svoju vlastitu bombicu, svoj vlastiti suvenir. Nauči, istraži, preispitaj kako nastaje ona vrećica koju ti je još majka u ormar smjestila, kako osušiti ubranu grančicu za savršeni čaj uz nedjeljna popodneva ...

Vrijedna domaćica provest će te imanjem, uputiti u čari postojanja ove ljekovite i atraktivne biljke. Ako dođeš s društvom ili grupom, za Vas će organizirati zajedničko natjecanje u branju lavande, pravljenje vlastitih suvenira ili pakiranje vlastitih vrećica čaja. Naučit ćeš kako nastaje kapljica cjenjenog lavandinog ulja, lagani i osvježavajući hidrolat ili nezamjenjivi ljekoviti melem od lavande.

Napravi svoj uzorak odabranog proizvoda i ponesi ga kao podsjetnik na ugodno provedeno popodne u spoju zlatne Slavonije i ljubičaste lavandine, spoju čarolije!

Kontakt: PG Katica Kristić, Požeška Koprivnica, e-mail: katica.kristic1@gmail.com , 098-166-1088.

Kada doći: bilo koji dan u godini idealan je za upoznavanje s ljekovitim svojstvima lavande i čaroliji njena uzgoja i prerade... no, želiš li vidjeti cvat, dođi u proljeće; želiš li sudjelovati u žetvi, dođi u lipnju i srpnju; želiš li popiti čaj na terasi imanja, dođi u siječnju, veljači, ožujku...ma bilo kad! Za ugodne sate uz umirujuće i opojne mirise lavande, vrijeme je uvijek savršeno!
Posebno atraktivno za učenike osnovnih škola i terenske nastave, gdje učenici imaju priliku kroz edukativni prikaz procesa rasta i branja grmića lavande, dovesti istu do vlastitog suvenira, koji će kući ponijeti kao poklon ili uspomenu.

<<-- 207
208 -->>