Mirisi i okusi jeseni u našem gradu



NASLOVNA | DOGAĐAJI

28.10.2017.


Mirisi i okusi jeseni u našem gradu


Pribižava nam se Kestenijada, kraljica jeseni. U subotu, 4. listopada, udruga Pleternički čoraci u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Pleternice i Gradom Pleternica organizira tradicionalnu Kestenijadu. 

Kestenijada će se održati u vremenu od 10 do 13 sati, uz popratni Jesenski sajam, na kojemu će biti prezentiran rad udruga i ustanova, s posebnim naglaskom na jesenske motive.

Isti dan počinje i projekt kojega TZ provodi u suradnji sa TZ Požeško-slavonske županije - OKUSI. Po prvi puta u njemu sudjeluje i pleternički subjekt - restoran KLAS. 

Što tu OKUSI?

Projekt OKUSI predstavlja promociju spravljanja i kušanja tradicionalnih jela iz zbirke Muzeja u loncu. Svaki od uključenih resotrana kroz tjedan dana nudi po promotivnoj cijeni meni iz zbirke Muzeja u loncu. Tako i naš restoran Klas, u vremenu od 4.11. do 11.11. nudi sljedeći meni:

- meni 1 (85 kn): juha od rajčice, kuhana govedina sa sosom, prhki kolač od višanja

- meni 2 (65 kn): kruh na ciganskoj masti, prženje s dinstanim krumpirom, tačkrle s pekmezom.

Iste menije možete kušati tokom cijele godine u restoranima uključenima u projekt, čime dobivate mogućnost doživljaja izvornog, tradicionalnog i autohtonog užitka za nepce.

Vidimo se na mirisima i okusima jeseni u našemu gradu. 

<<-- 115
116 -->>