Dječji tjedan u Pleternici, 1.-8.10.2017.



NASLOVNA | DOGAĐAJI

02.10.2017.


Dječji tjedan u Pleternici, 1.-8.10.2017.


Svetom misom te zazivom Duha Svetoga na školarce u Župi sv. Nikole Biskupa u Pleternici, započeo je Dječji tjedan. Tjedan dječje razigranosti, osmjeha i veselja, tjedan kada je sve podređeno dječjoj igri.

U ponedjeljak je povorka djece ispunila ulice grada te unijela radost u svaki djelić grada. Na ŠRC Slavija odigrane su zabavne igre vrtićanaca, školaraca, igraonica i dječjeg gradskog vijeća. Nakon igara slijedilo je formiranje nove dječje gradske uprave koja će narednu godinu upravljati gradom.

U utorak nas očekuju besplatne predstave za vrtićance i malu školu te filmovi za nešto starije.

Srijeda je namijenjena natjecanju u igrama na tabletima te druženju sa udrugama s područja grada, a sve u prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica.

Dječji vrtić Tratinčica domaćin je poučnog predavanja o prehrani predškolaca, u četvrtak, od 16 sati.

U petak se vrtićanci druže sa bakama i djedovima u Dnevnom boravku za zlatno doba, a navečer gledaju igrani film u knjižnici.

Subota je vrhunac Dječjeg tjedna, kada će se ispred Gradske kuće održati Dječji sajam na kojemu će se predstaviti udruge i ustanove koje rade s djecom.

Završnica Dječjeg tjedan je u nedjelju, kada ćemo poći na obiteljski izlet, koji kreće šetnjom od Centra udruga to novouređenog izvora Brizna i Draginec.

Igrajmo se zajedno, veselimo se, posvetimo posebnu pažnju djeci u toku njihovog tjedna.   

<<-- 117
118 -->>