Pleternica predstavljena na Braču



NASLOVNA | DOGAĐAJI

24.08.2017.


Pleternica predstavljena na Braču


Ove godine, 16.8.2017. Grad Pleternica, zajedno sa TZ Grada Pleternice i Poduzetničkim centrom Pleternica bio je pozvan na gostovanje na otok Brač, točnije u Dol na Braču koji svake godine obilježava Noć Hrapoćuše.

Hrapoćuša je njihovo nematerijalno zaštićeno kulturno dobro, torta koja se pravi po uzoru na istoimeni kamen koji se koristi u izgradnji kuća. Iste večeri kada predstavljaju Hrapoćušu u goste pozivaju grad s područja Hrvatske koji također ima nematerijalnu kulturnu baštinu.

Tako je ove godine to bila Pleternica sa svojim bećarcem. Kratkom prezentacijom predstavljen je grad, njegova postignuća i djelovanje, a naposljetku i bećarac u sklopu međunarodnog projekta između Pleternice i Tomislavgrada koji će dobiti i svoje stalno prebivalište, Muzej Bećarca.

Po završetku službenog dijela večeri uslijedila je proslava na kojoj je Pleternica imala svoj štand te je uz tamburaše KUD-a Orljava predstavila i proizvode svojih OPGovaca. Na opće zadovoljstvo svih prisutnih pjesma je potrajala dugo u noć, a Pleternica je zasigurno ostavila veliki dojam na domaćine i goste te večeri među kojima je bilo i dosta inozemnih turista.

Za Pleternicu je ovo svakako bila velika večer jer se radilo na promociji grada kao turističkog odredišta u usponu, a velika zainteresiranost se vidjela kroz upite o gradu i smještajima kako domaćina tako i stranih turista.

Zaključak je jednostavan, mali grad ostavlja velike dojmove.

<<-- 123
124 -->>