Završila je čarolija pleterničkog lipnja!



NASLOVNA | DOGAĐAJI

15.08.2017.


Završila je čarolija pleterničkog lipnja!


Čarobni lipanj je iza nas. Obasuo nas je prekrasnim događanjima, doživljajima od kojih zastaje dah, mirisima koji vraćaju u djetinstvo, okusima od kojih zatitraju nepca.

Počevši od jedinstvenog i jedinog dječjeg tamburaškog festivala Cvjetići glazbe, koji su izmamili osmjeh roditeljima, ponos bakama i djedovima, ugodno ljetno predvečerje posjetiteljima.

Nakon pleterničke Fišijade koja svake godine pomiče granice te postaje glavna gastro manifestacija u gradu, uživali smo na Smotri folklora, kraljici običaja, pomirnici različitosti. 

Zadnji vikend bio je posvećen Međunarodnom konjičkom turniru, danima u kojima se slavi gracioznost konjskog topota, veliča ljepota suživota radišne životinje i slavonskog seljaka.

Cijeli lipanj upotpunili su dječji osmjesi i igre u knjižnici, vrijedne ruke naših baka koje su izlagale rukotvorine izrađivane u godini, prezentacijom domaćih proizvoda nastalih vrijednim rukama pleterničana.

Lidas je održan uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Grada Pleternice, Grada Pleternice, Ministarstva kulture i Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

LIDAS 2017. je završio, a već željno očekujemo sljedeći lipanj...jer:

Lipanj je, lipe cvjetaju... Lidas čuva našu baštinu!

 

<<-- 131
132 -->>